למעלה
Image Alt

מנילה – מידע כללי

מנילה היא כרך ענק החולש על כ650 קמ"ר ואוכלוסייתה מונה כ- 12 מיליון תושבים, דבר המרמז על צפיפות האוכלוסין בה. זוהי בירת הפיליפינים, עיר תוססת ומדהימה לחופו של האוקיאנוס הפאסיפי.
עיר שבה חיים בכפיפה אחת עבר והווה.

בהגיעך למנילה, נחיתתך תהיה באחד מהטרמינלים השונים, ישנם שלושה טרמינלים שונים לטיסות בינ"ל ואחד נוסף לטיסות פנים. ברוב המקרים אם הגעת בטיסה בינלאומית עם אחת מחברות התעופה הזרות שאינן בבעלות פיליפינית, קרוב לוודאי שנחיתתך תהיה בטרמינל אחד(1). טרמינל זה  הוא הישן ביותר ולא הכי סימפטי שיש, אך כשיוצאים משדה התעופה הכל משתנה ונכנסים למנילה המיוחדת והצבעונית.

>> מידע על מלונות ליד שדה התעופה

לאורך כל הדרך עד הגיעך למלון, תראה את הג'יפניס, זהו כלי התחבורה הציבורית המקומי, נראה כמו הג'יפניס של הצבא האמריקאי בעבר, כשהפיליפינים עוד היתה בשליטה אמריקאית. עוד לפני השליטה האמריקאית נראה עבר רחוק ופרימיטיבי שהעדויות לו נראות ברחובות ה"אינטראמורוס, שכונה שרחובותיה מצופים באבנים עגלגלות, בתים עתיקים ומקדשים. והווה מודרני מאוד.
מנילה הייתה נתונה בעבר תחת שליטה זרה של הספרדים  ולאורך ההיסטוריה חדרו אליה תרבויות שונות.
בהווה, מנילה היא עיר מודרנית, בדומה לערים גדולות בעולם. יש בה קניוני ענק רבים, פארקים יפהפיים, בתי קולנוע מצויידים בטכנולוגית איימקס וטיילת גדולה לאורך הים..
מנילה מתאימה לכל סוגי המטיילים, מרמת התרמילאים ועד המטייל שלן במלונות יוקרה. איזורי הבילוי המגוונים, מרכזי הקניות המפוזרים ברחבי העיר והמסעדות הרבות מאפשרות ללנים במנילה להעביר את זמנם ולהינות מאווירת העיר.
במנילה ניתן למצוא את הקניון הגדול ביותר באסיה ששמו "מול אוף אסיה" המול של אסיה, זהו קניון ענק אשר חולש על שטח ענק מול מפרץ מנילה. חלק משטח הקניון היה ים אשר כוסה בכמויות אדירות של חול והוסב לשטח בנייה לקניון. בקניון ניתן למצוא שפע חנויות המציעות מגוון מוצרים ומותגים בינלאומיים, כמו כן נעים לשבת באחת המסעדות אל מול הים ולהינות מהשקיעה היפה במפרץ מנילה.

העיר מנילה מזמנת גם בילוי בשווקים העמוסים כל טוב ובחנויות מגוונות והמחירים זולים מאוד.

>> מידע על מרכזי קניות, מסעדות ואיזורי בילוי

מהעיר מנילה ניתן לצאת לטיולי יום בתגאיתאי שם ניתן לראות את הר הגעש תאאל והסביבה המדהימה  שלו, את מפלי פגסנחאן הנמצאים רק כשעתיים נסיעה ממנילה וכמובן את הר הגעש הפינאטובו, המפורסם אשר הפתיע את תושבי סביבת הפרובינציה פמפנגה בשנת 1991 וכיסה כפרים שלמים באיזור. כיום המקום מתפקד כאחד מאתרי התיירות המובחרים של הפיליפינים.

כמובן שטיול יום במנילה הוא בחירה מצויינת אם ברצונכם לראות את העיר העתיקה של מנילה, אינטראמורוס, את בית הקברות הסיני המפורסם עם הווילות אשר נבנו ליקירי הקהילה וכמובן איזור העסקים של מנילה, הקרוי מקאטי סיטי.
איזור מלאטה, אשר ממוקם במנילה נחשב לאיזור תיירותי מפותח מאוד ובו ניתן למצוא מלונות רבים, אך בשנים האחרונות תיירים רבים מגיעים לעיר מקאטי, שבה התפתח איזור תיירותי נעים וידידותי למטיילים ובו מלונות רבים מכל סוג וממש מספר דקות נסיעה משם שוכן איזור העסקים של מנילה. מאיזור התיירות של מקאטי ניתן להגיע בתחבורה ציבורית, מונית ואפילו הליכה לקניונים הטובים באיזור, גרינבלט וגלורייטה, בהם תוכלו למצוא ממש את הכל! בגדים, מסעדות, מוצרי חשמל ואלקטרוניקה וכמובן מזכרות מהפיליפינים אם לא הספקתם לקנות.
אז נתראה במנילה!
מבוהאי!
You don't have permission to register