למעלה
Image Alt

בנאווי, פרובינציית האיפוגאו

בנאווה (בנאווי) - טרסות האורז המדהימות

אתר מורשת עולמי

טראסות האורז של בנאווי הם חלק מטרסות האורז של שבט האיפוגאו אשר כלולים ברשימת אתרי המורשת העולמית של אונסקו (טראסות האורז של הקורדיליירה, בטאד, מאיויאו ובנגאאן בבנאווי). הטרסות נחשבות לאחד מאתרי המורשת החקלאיים בעלי משמעות גלובאלית, ונבחרו לאחד מתוך שני אתרים גלובאליים "ירוקים" של המדינה על פי מטיילי עולם והדרכות טיולים, והינו  הזוכה בפרס בינלאומי היסטורי בשם הקהילה האמריקאית של מהנדסים אזרחיים.

המקום מוכר כ"פלא תבל השמיני" על פי משרדי תיירות של המדינה ומשווקים מקומיים. מבנה מרתק זה ממחיש את כושר ההמצאה של בני שבט האיפוגאו בחכמתם ההנדסית ויש הטוענים שנבנה ע"י אבות אבותיהם הקדומים של שבט האיפוגאו לפני תקופה של כאלפיים שנים.

>> טיול לבנאווה – 4 ימים ו3 לילות (מומלץ!)
>> טרסות האורז של בטאד – מקום קסום ויוצא דופן – לחץ כאן

מערכת תעלות עתיקה שפועלת עד היום

את טראסות האורז המדורגות  משקים באמצעות מערכת מורכבת של זרמים ומעיינות אשר עוצבו לצורת תעלות. בשילוב עם הייחודיות בתבנית התנועה הזורמת של הטראסות , הזרמים נאספים אל קו פרשת המים ומהווים חלק מהותי ובלתי נפרד מהמערכת האקולוגית של ההר המאפשר לאנשי האיפוגאו גידול אורז בגבהים של מעבר לאלף מטרים מעל פני המים. הטראסות נבנו באמצעות כלים פרימיטיביים ובזכות כושר התבונה ויצירתיות בהם השתמשו בני האיפוגאו. במידה ואכן בוחנים את המרחק האנכי מהפסגה עד לבסיס, טראסות האורז יכולים להגיע לגבהים מרשימים עד כדי להעפיל על המבנים הגבוהים והטמירים בעולם.

דרכי הגעה אל בנאווה

ניתן להגיע לבנאווי ממנילה באמצעות אוטובוס כאשר זמן הנסיעה יכול להגיע עד כעשר שעות.  לחברת אוהיאמי טרנס יש מסלול נסיעה ממנילה ישירות לבנאווי. מומלץ לבדוק את לו"ז הנסיעות ולתאם מראש מכיוון שקיימים מעט אוטובוסים שנוסעים הלוך ושוב לבנאווי. אפשרות נוספת, היא באמצעות טיול פרטי כאשר נהג אוסף אתכם מבית המלון במנילה ומחזיר אתכם למנילה בסיום הטיול שבד"כ אורך 3-4 ימים. הדרך הקצרה והעדיפה על המון מטיילים היא באמצעות טיסה הלוך וחזור לשדה תעופה בקרבת בנאווי ומשם נסיעה לבית המלון/שדה התעופה.

>> טיסות לבנאווה (ועוד מגוון דרכי הגעה)

בבנאווי קיים מבחר עצום של חנויות המוכרות מזכרות, בעיקר של גלופות עץ בעבודת יד, בזכות יצירה ומלאכה זו שבט האיפוגאו מוכרים. ניתן לרכוש מגוון רב של פריטים כולל "בולואי", (פסלים של דמויות נערצות) וספסל השייך למעמד החברתי העליון של עם האיפוגאו בשם "האגאבי".

אטרקציות מיוחדות במקום

במידה וברצונכם לנסות משהו ייחודי, תוכלו להתנסות ברכיבה על טוסטוסים מעץ. אלו הם טוסטוסים פרקטיים שהוכנו בעבודת יד ונעשו מעץ אורן מלא שניתן להשכיר במחיר זול. הטוסטוס עצמו יכול להגיע למהירויות של 80 קמ"ש במדרון תלול. הטוסטוס בעל משקל קל וניתן לפרקו ולהרכיבו בקלות, בנוסף, הנו בעל גלגלים מעץ מרופדים בכסוי גומי עם אפשרות שליטה בפדלים לבלימה רגלית לעצירות בנסיעה וזאת מכיוון שפעולת ה"גלישה בנסיעה" של אופניים פקחיות אלו מותאם לתחום נסיעה במדרונות. לנסיעה בכיוון מעלה ההר,  תעלו בעזרת כפות רגליכם בדומה לאפקט הקומי בסדרת הטלוויזיה המוכרת משפחת קדמוני.

התצפית היפה מכולן…

הדרך הטובה ביותר בה ניתן לצפות על  שדות האורז המרהיבים היא, כמובן, מהנקודה הגבוהה ביותר, כך שלאחר מספר תרגילי מתיחות גוף התחילו את מסעכם בטראק לנקודות התצפית הגבוהה מהרי הבנאווי, הליכה באורך של כשעה.

ישנן נקודות תצפית רבות במיוחד לאורך השביל בדרך לעיירת בונטוק. מאמציכם במעלה ההר יזכו אתכם בפרס התצפית במבט פנוראמי אל עבר המראות הקסומים של טראסות האורז של איפוגאו.

פעלולים ואטרקציות שניתן לראות רק בבנאווה

בדיוק ברגע שהיה נדמה לך שראית את כל מה שיש לראות, מופיעים לנגד עינייך שני בחורים, גולשים בגלישת "ווייקסקייטינג", דוהרים על גבי טרסות האורז של הבנאווי ונהנים כפי שמעולם לא נהנו.

כאשר הועלה לאינטרנט סרטון הוידיאו בו נראו חלוצי ענף הספורט הימי "ווייקסקייטינג", בריאן גראב מארה"ב ודומיניק פרייסנר מגרמניה, אצים במהירות על טראסות האורז של בנאווי על גבי "ווייקסקייטס", נוצרה מחאה מיידית בקרב מספר רובעים בטענה שאתר הפלא, בן כאלף שנים חולל וזלזלו בו. הנושא הפך לדיון מגמתי סביב רשתות חברתיות שונות, הופיע בערוצי החדשות המקומיים והבינלאומיים ופורסם בעיתונים, כאשר רבים מהאוכלוסייה הביעו את חששותיהם בנושא.

תמונה מתוך abs-cbn philippines

ווייקסקייטינג הנו תוספת חדשה יחסית לסוגי ענפי הספורט הנחשבים כ"ספורט אקסטרים", זהו ספורט ימי דומה מאוד בבסיסו לסוג הספורט "סקייטבורדינג" (גלגשת) תוך שימוש בעקרונות וטכניקות דומות, אך, הפעלולים והתרגילים המורכבים מתבצעים במים בניגוד למדרכות. בריאן גראב הינו אחד הספורטאים המוכרים מחלוצי הענף וטוען שהם [ספורטאי הענף] טיילו בכל העולם בחיפוש אחר אתרים ייחודיים בהם יוכלו להתאמן בספורט הנבחר שלהם.

נשאלת השאלה, מהי העמדה או התוצאה המוחלטת בנושא? האם חלק מטראסות האורז אכן נפגעו כתוצאה מדהירת הספורטאים? האם זלזלו בבני שבט האיפוגאו  ומנהיגיהם? על פי ראש העיר של בנאווי, ג'רי דיפולוג, התשובה היא לא. דיפולוג, דאג מבעוד מועד ששום חלק מהטראסות לא יפגעו במהלך הפעלול. זקני ה"מומבאקי" של שבט איפוגאו (אנשי הדת ומרפא של השבט) אשר מבצעים בטראסות האורז את הריקודים המסורתיים והפולחנים הדתיים שלהם, נתנו את אישורם כאשר התייעצו עימם בדבר ביצוע הפעלולים ואף ביצעו טקסים שבטיים למען ביטחונם של הספורטאים הנועזים ולמען שדות האורז אשר כללו הקרבת תרנגולות ושתיית יין-אורז.

You don't have permission to register